Zij-instromers – bouw mee

Op zoek naar een nieuwe baan?

Gezocht: Teamspelers – Vernieuwers – Vakmensen – Planners – Managers.

De bouw & infra heeft de komende jaren ruim 50.000 nieuwe collega’s nodig. Niet alleen op de bouwplaats maar ook op kantoor. De bouwsector is veelzijdiger dan veel mensen denken. We bouwen niet alleen huizen, kantoren, wegen, bruggen en tunnels maar ook dijken, vaarwegen en spoorlijnen. Ondergronds leggen we kabels en leidingen aan voor elektriciteit, dataverkeer en gas.

En we maken bijna voortdurend gebruik van techniek. Daken van zonnepanelen, drones en graafmachines met de modernste software.

 

In 2017 wisselden ruim 900.000 mensen in Nederland van beroep. Ongeveer de helft daarvan is iets heel anders gaan doen. Overweeg jij ook een overstap?

 

Het is geen probleem als je iets niet kan of niet weet. Er zijn korte cursussen of je kan een volledige mbo-of hbo- opleiding doen. Maar het meeste leer je in de praktijk.

Ook als je al wat ouder bent of eerder in de sector hebt gewerkt, ben je van harte welkom. En voor mensen die nu een uitkering ontvangen en heel graag aan de slag willen en kunnen.

 Overweeg jij ook een overstap?

Maar twijfel je nog of de bouw & infra iets voor jou is?

Ook met 40-plussers maken we graag kennis. Dan kunnen we bespreken wat voor jou de mogelijkheden in de bouw & infra zijn. De ervaring en de vaardigheden die je in andere banen en beroepen hebt opgedaan, kunnen goed van pas komen.

 

Je wil wel nieuwe dingen leren maar je hebt een enorme hekel aan de schoolbanken. Wat dacht je van een praktijkgerichte cursus in de werkplaats van het opleidingsbedrijf?

 

Je hebt al eens in de bouw & infra gewerkt en je wil graag terug. Maar je ziet erg op tegen solliciteren. Het dichtstbijzijnde opleidingsbedrijf helpt je graag verder en kan je in contact brengen met een bedrijf dat bij jou past.

 Ik heb belangstelling voor de bouw & infra. Wat kan ik doen?

Neem contact op met het dichtstbijzijnde opleidingsbedrijf. Dat is een opleider en werkgever tegelijk. Je kunt er terecht voor een korte cursus, een mbo-opleiding of een loopbaanadvies. Opleidingsbedrijven hebben een groot netwerk van bedrijven om zich heen en brengen je graag met die bedrijven in contact.

Download de brochure

opleiders en opleidingsbedrijven

Kijk ook eens op bouwopleiders.nl

 

Orienteer je op de banenmarkt

 

 Verhalen van mede instromers

 Van pensioenen naar hout

Na 36 jaar te hebben gewerkt bij een pensioenfonds, kiest Hans (56) nu voor de bouw. Hij volgt een praktijkgerichte opleiding tot timmerman via Bouwmensen Apeldoorn. “Ik ga één dag in de week naar school. In een speciale 20-plus klas volg ik een aangepast lesprogramma.” De overige vier dagen werkt hij in de timmerwerkplaats van Ter Steege Bouw en Vastgoed. “Een heerlijke plek. Zo kan ik de hele dag met hout bezig zijn en dat is prachtig. Hout is geduldig.”

Van journalist naar bouwvrouw

Tijdens een reis in Australië komt Annemiek (26) in aanraking met de bouw. Ze is meteen verkocht en terug in Nederland schrijft de net afgestudeerde journalist zich in voor een bouwopleiding tot timmerman. Na het behalen van deze tweejarige mbo-opleiding wil zij doorgaan met de vervolgopleiding tot allround timmerman. “Ik wil zo breed mogelijk opgeleid worden. Als ik zie wat ik nu heb geleerd, weet ik dat er nog veel meer te leren is. Het liefst wil ik alles. Dus ook kunnen tegelen en metselen. Maar ik wil in ieder geval zoveel mogelijk blijven leren, want dat vind ik hartstikke leuk. Met je handen bezig zijn, iedere dag nieuwe dingen leren en praktisch bezig zijn.”

+ DIRECT NAAR DE OPLEIDINGEN !