Gastlessen

Wilt u namens uw bouw- of infrabedrijf een gastles geven aan scholieren?

Op deze pagina vindt u gastlessen – digitaal of fysiek – voor basisschoolscholieren en scholieren in het voortgezet onderwijs.

Gastles basisonderwijs

BOUWGAME

Je Gaat Het Maken is een korte game die gespeeld wordt in teams: een bordspel gecombineerd met een digitale opdracht via powerpoint.

GO INFRA

Tijdens een twee uur durende gastles maken leerlingen uit groep 7/8 kennis met het begrip infrastructuur. Geen saaie theorie maar echte kennis uit de praktijk en een opdracht inclusief een mooie prijs voor het mooiste ontwerp. Een ambassadeur van Go Infra (medewerker van een infrabedrijf) vertelt over zijn/haar beroep.

UIT JE DAK!

Leerlingen groep 7/8 ontwerpen, maken en werken een dakopbouw op een fictieve woning met plat dak af. Hierdoor komen alle fases van de bouw aan de orde en kan ook uitgelegd worden welke beroepen en opleidingsniveaus daar bij horen.

Gastles voortgezet onderwijs

DIGITALE GASTLES

Presentator Dennis spreekt met gastdocent Arjan Walinga over wat de bouw & infra precies is, wat voor innovatieve ontwikkelingen er plaatsvinden én wat de carrièrekansen zijn.

BOUWGAME

Je Gaat Het Maken is een korte game die gespeeld wordt in teams: een bordspel gecombineerd met een digitale opdracht via powerpoint.

BUILD@SCHOOL

Een Lego-bouwgame voor scholieren van de havo, het vwo, Technasium en mbo die binnenkort een studierichting moeten kiezen of al een technische studierichting hebben gekozen.

Trainingen Gastles geven

De vraag naar goed opgeleide technici neemt toe. Daarom is het zo belangrijk dat jongeren een goed beeld hebben van werken in de techniek. Dit kan je als bedrijf doen door een gastles of bedrijfsbezoek te organiseren. Maar, hoe kun je jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek? Op zo’n manier dat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?

+ Meer informatie?