+ Gastlessen

Wilt u namens uw bouw- of infrabedrijf een gastles geven aan scholieren?

Op deze pagina kunt u de speciaal ontwikkelde gastles ‘Jegaathetmaken’ bestellen, zich kosteloos aanmelden voor een training ‘gastles geven’ en basisschoolscholieren met ‘Uit je dak’ laten kennismaken met de bouw.

+ Gastles Jegaathetmaken

Speciaal voor scholen hebben we ondersteunend materiaal dat je kunt bestellen in onze webshop, waaronder de speciaal ontwikkelde Gastles Jegaathetmaken.

 

Je Gaat Het Maken is een korte game die gespeeld wordt in teams. Het is een bordspel gecombineerd met een digitale opdracht via powerpoint. Geef met behulp van deze game een geweldige gastles waarbij de leerlingen met een actuele challenge uit hun omgeving aan de slag gaan en op die manier actief iets leren over de sectoren bouw en infra, wat je in deze sectoren aan kennis en ervaring kan opdoen en welke toekomstmogelijkheden deze sectoren kunnen bieden.

 

Uitdagende bouwgame voor scholieren die aansluit op je eigen ervaringen en ondernemerschap in de bouw!

+ Gastles Downloads

PRESENTATIE

Download hier de powerpoint (of open hier de PDF) presentatie, het digitale onderdeel van de gastles/game.

SPELINSTRUCTIE

Download hier de spelinstructie van de gastles.

GASTLES BESTELLEN

Bestel hier de gastles Jegaathetmaken. Hier zijn tevens gepersonaliseerde artikelen van de instroomcampagne ‘Je gaat het maken’ te bestellen.

+ Trainingen Gastles geven

De vraag naar goed opgeleide technici neemt toe. Daarom is het zo belangrijk dat jongeren een goed beeld hebben van werken in de techniek. Dit kan je als bedrijf doen door een gastles of bedrijfsbezoek te organiseren. Maar, hoe kun je jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek? Op zo’n manier dat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?

+ Bouwopdracht voor groep 7 en 8

Met ‘Uit je dak’ kunnen kinderen van groep 7 en 8 kennismaken met de diversiteit van de bouw. De kinderen, maar ook de ouders, zijn niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden om te werken in de bouw. Door middel van een creatieve opdracht wordt hier meer bekendheid aan gegeven. 

De kinderen gaan een dakopbouw op een fictieve woning met plat dak ontwerpen, maken en afwerken. Hierdoor komen alle fases van de bouw aan de orde en kan ook uitgelegd worden wat alle fases inhouden en welke beroepen en opleidingsniveaus daar bij horen.

+ Presentatie over infra

Met de presentatie “Wat betekent infrastructuur?” kan je scholieren op een simpele manier uitleggen wat infrastructuur nu betekent. Deze presentatie is in te zetten als hulptool bij een gastles.

+ Meer informatie?