+ Projecten

Mega toffe bouwprojecten!

+ GIRLSDAY

Speciaal voor meiden tussen de 10 en 15 jaar!

Tijdens Girlsday 2018 op donderdag 12 april maken meisjes tussen de 10 en 15 jaar bij verschillende (bouw)bedrijven kennis met techniek. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent samen met 75 meisjes Girlsday 2018 met hulp van een HoloLens. Na dit sein starten in het hele land Girlsday-activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

De Kick-off is dit jaar bij bouwbedrijf BAM op de bouwplaats van de Rotterdamsebaan in Den Haag. Meiden ontwerpen hier een school met de nieuwste BIM-technologie en zien hoe de HoloLens, een ‘mixed reality’-bril, in de bouw wordt gebruikt. Ook leren de meisjes over zelfhelend beton, duurzame energiewegen en de inzet van drones. En zij gaan glasvezel lassen.

Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties nadrukkelijk weten dat meiden van harte welkom zijn in de technologie en dat er van alles mogelijk is. In Leeuwarden gaan meisjes bijvoorbeeld zelf water reinigen en in Wijchen zetten zij zelf een Formule 1-wagen in elkaar. Andere voorbeelden van Girlsday-activiteiten zijn games maken, laser snijden, vluchtsimulaties uitvoeren en badkamers installeren.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

+ Meer vette projecten

Bekijk hier meer interessante projecten

+ Direct naar de opleidingen