De Bouw & Infra, Ontdek jouw mogelijkheden.

+ Ontdek jouw mogelijkheden met een HBO opleiding

Heb je minimaal een havo-diploma? Dan kan je kiezen voor een HBO bouwopleiding. Er zijn heel veel soorten opleidingen. De meeste daarvan duren 4 jaar en worden op verschillende hogescholen door het hele land aangeboden. Maar er zijn ook deeltijd opleidingen waarbij je leert en werkt tegelijk. Wanneer je klaar bent met je bouwopleiding, kan je direct aan slag, want bedrijven staan voor je in de rij!

+ Jouw HBO mogelijkheden uitgelicht

+ Jouw HBO mogelijkheden

check hieronder alle bouwopleidingen

+ HBO INSTELLINGEN

Heb je een havo- of vwo-diploma met profiel N&T? Dan is een studie bouwkunde of civiele techniek misschien iets voor jou. Op veertien plaatsen in Nederland vind je hbo-instellingen met opleidingen als bouwkunde, civiele techniek en built environment

+ BOUWOPLEIDERS

Zeven opleidingsinstituten hebben samen de website Bouwopleiders opgezet. Hier vind je de juiste training of opleiding in bouw en infra.

+ CIVILION

Heb je een mbo-diploma niveau 4 in een technische richting of een havo- of vwo-diploma met profiel N&T? Wil jij naast het behalen van je hbo-opleiding Civiele Techniek ook werkervaring op doen? Kies dan voor een opleidingstraject bij Civilion.

+ BOUWTALENT

Niet alleen maar in de schoolbanken maar ook echt aan het werk? Bouwtalent biedt leer-werktrajecten voor hbo opleidingen in Bouwkunde en Civiele Techniek.

+ Mijn HBO opleiding

Hoi, ik ben Stijn. Ik ben 20 jaar en derdejaars student civiele techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik wilde doen na de middelbare school. Ik had Natuur & Techniek als profiel dus techniek en ICT vond ik zeker mooi. Ik hou ervan om te kunnen zien wat ik heb gedaan.

Door een online beroepskeuzetest kwam ik uit bij HBO civiele techniek. Dat is helemaal mijn ding. Werken met cijfers, in teamverband met andere studenten nadenken over het vakgebied Built Environment. Van bruggen tot gebouwen. Het lijkt me geweldig dat er straks op basis van mijn berekeningen constructies als bruggen, havens of zelfs een vliegveld gebouwd kunnen worden. Nog één jaar en dan ben ik toch maar mooi Bachelor of Science.