Kevin van Bree beste metseltalent 2018

Kevin van Bree beste metseltalent 2018

De winnaar van de Zilveren Troffel 2018 is Kevin van Bree uit Deurne, leerling van het Hub van Doornecollege in Deurne. Hij wint het Nederlands Kampioenschap Metselen en mag zich het Beste Metseltalent van 2018 noemen. De finale vond dit jaar plaats in het Friese Grou, gemeente Leeuwarden. Kevin ontving de Zilveren Troffel uit handen van burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone.

Het NK Metselen voor vmbo-leerlingen is een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie, samenwerkend in branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). De industrie wil met het evenement het beroep metselaar promoten en de instroom naar de vakopleiding stimuleren. Dat gebeurt op een moment dat metseltalent een gouden toekomst tegemoet gaat.

And the winner is..

Kevin won de eerste prijs. Tweede werd Siem van den Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert. De derde prijs was voor Seime Kaandorp uit Zuidschermer, leerling van PCC Oosterhout in Alkmaar.

Kampioenschap metselen

Aan de landelijke finale gingen acht regionale voorronden vooraf. Daaraan namen ruim 70 vmbo metselleerlingen deel. Alle deelnemers zijn beoordeeld door een vakjury, bestaande uit deskundigen uit de betrokken branches. De jury keek naar aspecten van vaktechniek, beroepsuitstraling en werkplekverzorging. In de finaleweek metselden de deelnemers tijdens een driedaags evenement drie toegangspoorten tot het Wilhelminapark in Grou.

Het NK Metselen wisselt per jaar van finalelocatie en opdracht. Het finalewerkstuk 2018 bestaat uit drie toegangspoorten en is een ontwerp van twee Bouwkundestudenten van de TU Delft.