De Bouw & Infra, Ontdek jouw mogelijkheden.

+ Ontdek jouw mogelijkheden met een MBO opleiding

Leer direct in de praktijk, inclusief een goed salaris

Heb je minimaal een vmbo-diploma? Dan kan je kiezen voor een MBO bouwopleiding. Er zijn heel veel soorten beroepsopleidingen. Bij de één ga je de hele week naar school, bij de ander leer je direct in de praktijk bij een bedrijf. Of je combineert school en praktijk. Inclusief salaris, dus leren en geld verdienen tegelijkertijd!

Wanneer je klaar bent met je MBO, kan je direct aan slag, want bouwbedrijven staan voor je in de rij! Je kan ook verder studeren en doorstromen naar het HBO.

+ Jouw MBO mogelijkheden uitgelicht

+ Jouw MBO mogelijkheden

Check hieronder alle bouwopleidingen!

+ OPLEIDINGSBEDRIJVEN

Heb je een vmbo-diploma en wil je leren in de praktijk? Klik dan hier voor alle opleidingsbedrijven.

+ ROC Opleidingen

Het ROC biedt landelijk beroepsopleidingen aan in het mbo op 4 niveaus, in bol en bbl. Kies hier welke opleiding jij graag zou willen doen.

+ BEROEPEN IN BEELD

Laat je inspireren door de verschillende beroepen waaruit je kan kiezen op het mbo. Check Beroepen in Beeld

+ BOUWOPLEIDERS

Zeven opleidingsinstituten hebben samen de website Bouwopleiders opgezet. Hier vind je de juiste training of opleiding in bouw en infra.

+ CIVILION

Vakman worden in de civiele bouw? Meebouwen aan bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen? Bij Civilion ga je werken en leren tegelijk. Kies hier welke opleiding jij graag zou willen doen.

+ Mijn MBO opleiding

Ik ben Esmé, 21 jaar, en ik werk als werkvoorbereider bij een constructiebedrijf. Ik controleer de bouwtekeningen, heb veel overleg met de opdrachtgever, met de architect en met leveranciers. Ik houd de administratie bij en de kosten in de gaten. Je moet een project begeleiden, dus je kan niet bang uitgevallen zijn. Zelf actief contact zoeken met mensen, ze durven bellen én aanspreken hoort daarbij. En je moet ook stressbestendig zijn. Maar dat leer je snel genoeg. Met zijn allen van niets iets maken, dat vind ik het tofst.

Om zelfstandig zulk specialistisch, uitvoerend werk te kunnen doen had ik minimaal MBO niveau 4 nodig. Je kunt naar niveau 4 met vmbo-gt/tl. Of als je je havo/vwo van klas 3 naar 4 hebt gehaald. Zo ben ik begonnen. Maar volgens mij kun je het ook halen als je al een baan hebt, bijvoorbeeld door ‘s avonds naar school te gaan of met zelfstudie online.