Bouw mee

Bouw & infra, ontdek jouw mogelijkheden

Op zoek naar een nieuwe baan?

Laat je omscholen naar de bouw of infra!

De bouw & infra heeft de komende vier jaar bijna 40.000 nieuwe collega’s nodig. Niet alleen op de bouwplaats maar ook op kantoor. De bouwsector is veelzijdiger dan veel mensen denken. We bouwen niet alleen huizen, kantoren, wegen, bruggen en tunnels maar ook dijken, vaarwegen en spoorlijnen. Ondergronds leggen we kabels en leidingen aan voor elektriciteit, dataverkeer en gas.

En we maken bijna voortdurend gebruik van techniek. Daken van zonnepanelen, drones en graafmachines met de modernste software. Omscholing is mogelijk en makkelijk.

 

In 2019 wisselden ruim 900.000 mensen in Nederland van beroep. Ongeveer de helft daarvan is iets heel anders gaan doen. Overweeg jij ook een overstap? Laat je omscholen naar de bouw of infra.

Meld je nu aan voor deelname aan de tv-serie

‘Je gaat het maken’!

 Overweeg jij ook een overstap?

Maar twijfel je nog of de bouw & infra iets voor jou is?

Wil je aan de slag als timmerman of is omgevingsmanager meer wat voor jou? Ooit gehoord van een BIM-modelleur of calculator? Bekijk hier wat de mogelijkheden voor jou zijn in de bouw en infra en laat je omscholen.

 Belangstelling? Dit kan je doen

Neem contact op met het dichtstbijzijnde excellent opleidingsbedrijf. Dat is een opleider en werkgever tegelijk. Je kunt er terecht voor een korte cursus, een mbo-opleiding of een loopbaanadvies. Het excellent opleidingsbedrijf heeft een groot netwerk van bedrijven om zich heen en brengt je graag met die bedrijven in contact.

Bekijk hier de excellent opleidingsbedrijven

 Verhalen van mede instromers

 Van pensioenen naar hout

Na 36 jaar te hebben gewerkt bij een pensioenfonds, kiest Hans (56) nu voor de bouw. Hij volgt een praktijkgerichte opleiding tot timmerman via Bouwmensen Apeldoorn. “Ik ga één dag in de week naar school. In een speciale 20-plus klas volg ik een aangepast lesprogramma.” De overige vier dagen werkt hij in de timmerwerkplaats van Ter Steege Bouw en Vastgoed. “Een heerlijke plek. Zo kan ik de hele dag met hout bezig zijn en dat is prachtig. Hout is geduldig.”

Van journalist naar bouwvrouw

Tijdens een reis in Australië komt Annemiek (26) in aanraking met de bouw. Ze is meteen verkocht en terug in Nederland schrijft de net afgestudeerde journalist zich in voor een bouwopleiding tot timmerman. Na het behalen van deze tweejarige mbo-opleiding wil zij doorgaan met de vervolgopleiding tot allround timmerman. “Ik wil zo breed mogelijk opgeleid worden. Als ik zie wat ik nu heb geleerd, weet ik dat er nog veel meer te leren is. Het liefst wil ik alles. Dus ook kunnen tegelen en metselen. Maar ik wil in ieder geval zoveel mogelijk blijven leren, want dat vind ik hartstikke leuk. Met je handen bezig zijn, iedere dag nieuwe dingen leren en praktisch bezig zijn.”

+ DIRECT NAAR DE OPLEIDINGEN !