De bouw & infra, ontdek Jouw mogelijkheden

Kies voor een baan in de bouw

MBO

HBO

WO

+ Jouw mogelijkheden

Wat ga jij doen na je eindexamen? Heb je ooit gedacht aan de bouw en infra? Daar is meer dan genoeg werk, want er zijn altijd gebouwen, bruggen en wegen nodig. Je bent dus zeker van een baan én je helpt mee om Nederland en de rest van de wereld mooier en beter maken.

In de bouw- en infrasector hebben we veel mensen nodig. Er is veel werk voor allerlei mensen; denkers en doeners, makers, uitvinders en wereldverbeteraars.

+ Werken in de bouw?

+ Opleidingen voor zij-instromers

Kom je vanuit een andere sector en heb je sinds kort werk in de bouw? Of zoek je een (nieuwe) baan of functie in de bouw? Dan zijn er verschillende aanbieders van flexibele en gepersonaliseerde mbo-opleidingen. De een sluit aan bij wat je kent en kunt in de bouw. De ander biedt de basisbeginselen die je nodig hebt om aan de slag te kunnen in de bouw. 

Tijdens of na afloop van je opleiding kun je direct aan de slag, want bouwbedrijven staan voor je in de rij! Je kunt ook verder studeren in het mbo en vervolgens doorstromen naar het hbo.

Het aanbod aan opleidingen is divers en per regio verschillend. Hier vermelden we een aantal mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met een persoonlijk adviseur. 

Bekijk hier de mogelijkheden:

+ Veelzijdig en afwisselend


De bouw- en infrasector kent vele vakgebieden. Deze specialisaties variëren van boven- en ondergrondse infrastructuur tot glas en van waterbouw tot Railinfra.