De bouw & infra, ontdek Jouw mogelijkheden

+Kies voor een baan in de bouw

MBO

HBO

WO

+ Jouw mogelijkheden binnen de bouw

Wat ga jij doen na je eindexamen? Heb je ooit gedacht aan de bouw? Daar is meer dan genoeg werk, dus je bent zeker van een baan én je helpt mee om Nederland en de rest van de wereld mooier en beter maken.

In de bouw- en infrasector hebben we veel mensen nodig. Volgens de laatste cijfers zelfs 8.000 per jaar! Er is dus veel werk te doen, voor allerlei mensen zoals denkers en doeners, makers, uitvinders en wereldverbeteraars.

+ Jouw mogelijkheden binnen infra


Werk je graag buiten, in teamverband en ben je een echte aanpakker? Wil je bijdragen aan een droog, verlicht, verwarmd en duurzaam Nederland met schoon drinkwater en betrouwbare energievoorziening? Dan is de ondergrondse infrasector iets voor jou! Lees meer over ondergrondse infra

+ Waarom werken in de bouw cool is.

opleidingen

+ Ik werk in de bouw

Anouk van Dam is 20 jaar en werkt als junior adviseur bij Mees Ruimte & Milieu, een adviesbureau gespecialiseerd in permissiemanagement. Dit houdt in dat Mees een ontwikkeling begeleidt van ‘willen’ naar ‘mogen’. Na haar eindexamen ging Anouk HBO-Rechten studeren aan de Hogeschool Leiden.

“Op de havo sprak maatschappijleer mij erg aan. Ik wil graag mensen helpen, onder andere met juridische vragen. De keuze voor mijn studie rechten lag dus in de maatschappelijke hoek maar ook dat je op het hbo praktijkgericht bezig bent. Je leert, zoals op de universiteit, niet alleen uit boeken. Wat mij erg aansprak was het doorgronden van juridische teksten om deze in begrijpelijke taal over te brengen naar de burger.”

“In mijn derde jaar heb ik tien maanden stage gelopen bij Mees Ruimte & Milieu en ik ben daarna niet meer weggegaan. Wat ik zo leuk vind aan mijn baan als adviseur is allereerst het juridische aspect; vergunningen en procedures die allemaal doorlopen moeten worden om te kunnen bouwen. De uitdaging hierbij is de juiste procedure te kiezen zodat zo snel mogelijk gebouwd kan worden. Daarnaast spreekt de communicatieve kant mij ook erg aan. Zoals het overleg met je opdrachtgever en de overige betrokken partijen.”

“Je bent eigenlijk continue onbewust bezig met recht. Als er bijvoorbeeld ergens een bouwbord staat met ‘hier wordt ontwikkeld’, was ik me er eerst nooit bewust van dat daar enorm veel procedures aan vooraf zijn gegaan om überhaupt te kunnen bouwen. Dat vind ik super interessant en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”