+ Voor bedrijven

Help mee aan meer personeel in de bouw en infra!

De bouw staat te springen om (jong) personeel. Er is een grote behoefte aan allerlei soorten vakmensen, niet alleen technisch maar vooral ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Want veel werk wordt met innovatieve technieken voorbereid en georganiseerd.

 

Jongeren kiezen echter steeds minder voor een opleiding in de bouw en infra. Reden voor Bouwend Nederland om samen met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven een campagne te starten om jongeren en ook zij-instromers te interesseren voor de bouw en infra. Met deze website (#jegaathetmaken) wil Bouwend Nederland laten zien hoe leuk werken in de bouw en infra is, hoe veel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt!

Er is een interessante toekomst voor jongeren en zij-instromers in de bouw en infra. Dat moeten we laten zien. Samen aan de slag voor meer personeel!

+ Wat kan uw bedrijf betekenen voor jongeren en/of zij-instromers?

Help ons om jongeren en zij-instromers te interesseren voor een toekomst in de bouw! Dat kan op verschillende manieren

MEEDOEN?

Doet uw al project / initiatief mee?
Download hier de gratis toolkit of meld uw project aan via instroom@bouwendnederland.nl.

WEBWINKEL

T-shirts, speakers, tassen, en nog veel meer. Bestel hier uw gepersonaliseerde artikelen van de instroomcampagne ‘Je gaat het maken’.

GOED IDEE?

Heeft u een ander idee?
Stuur een mail naar instroom@bouwendnederland.nl en wij nemen contact met u op.

GASTLESSEN

Speciaal voor scholen is de Gastles Jegaathetmaken ontwikkeld; een uitdagende game waarin een bordspel wordt gecombineerd met een digitale opdracht via powerpoint. Leerlingen gaan met een actuele challenge uit hun omgeving aan de slag en leren op die manier actief over de sectoren bouw en infra en welke toekomstmogelijkheden deze sectoren kunnen bieden.

Kijk hier voor meer informatie of stuur een mail naar instroom@bouwendnederland.nl.

STAGEPLAATSEN

Heeft u stageplaatsen beschikbaar voor studenten mbo niveau 4, hbo of wo?
Plaats deze op Komindebouw.nl of stuur een mail naar instroom@bouwendnederland.nl.

LEERBEDRIJF WORDEN?

Heeft u stageplaatsen voor bbl-leerlingen en bent u nog geen leerbedrijf? Meld u dan aan bij SBB, zodat u een leerbedrijf kunt worden en bbl-leerlingen kunt opleiden. Aanmelden

+ Meer informatie?