Winnaars Eco-keet challenge bekend

Winnaars Eco-keet challenge bekend

Aanstormend talent voor de bouw

Darwin Pool en Siemen Jan Hommes uit Den Andel zijn de winnaars van de challenge De Eco-keet voor de groepen 7 en 8 in Groningen, Friesland en Drenthe. De opdracht was ‘ontwerp een Eco-keet, waar acht kinderen plannen kunnen maken voor bijvoorbeeld schoolfeesten, sportdagen, schoolkrant of website. De ‘keet’ moet de creativiteit stimuleren en bovendien vriendelijk voor het milieu zijn. Hoe doe je dat?

Darwin en Siemen Jan kwamen met een bijna professioneel ontwerp. Hun keet bestaat uit drie ronde vormen met een verdieping en een balkon. De muren worden geprint met diaplastic, een plastic van lijnzaadolie. Daarover heen gaat waterafstotend zeil en daaroverheen duurzaam hout. Op het dak komen zonnepanelen en een zonneboiler. Daarnaast vangt het dak het regenwater op, om daarmee de wc door te spoelen. De jongens hebben aan alles gedacht en dit met hun maquette heel duidelijk laten zien.

De challenge is een initiatief van Bouwend Nederland Noord naar aanleiding van de korte speelfilm ‘Het Spijkerpaleis’ uit ‘DEAL de serie’. Met deze challenge wil Bouwend Nederland Noord kinderen al op jonge leeftijd bekend maken met de wereld van de bouw en infra. Bijna 400 kinderen deden mee. De vier beste ontwerpteams gingen 3 en 4 juli met hun klas naar een bouwfeest bij SSPB.