De Bouw & Infra, Ontdek jouw mogelijkheden.

+ Ontdek jouw mogelijkheden met een WO opleiding

Heb je minimaal een vwo-diploma met profiel N&T? Dan kan je kiezen voor een studie bouwkunde of civiele techniek. Er zijn drie technische universiteiten: Delft, Eindhoven en Twente. Wanneer je bent afgestudeerd, kan je direct aan slag, want bedrijven staan voor je in de rij!

+ Jouw WO mogelijkheden uitgelicht

+ Jouw WO mogelijkheden

check hieronder alle bouwopleidingen

+ TU DELFT

In Delft kan je kiezen voor een studie bouwkunde of civiele techniek.

+ TU EINDHOVEN

Alle 15 bacheloropleidingen van de TU/e zijn gebundeld in het Bachelor College. Als student van dit Bachelor College krijg je veel ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities.

+ UNIVERSITEIT TWENTE

Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij de Engelstalige bacheloropleiding Civil Engineering aan de University of Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.

+ BOUWOPLEIDERS

Zeven opleidingsinstituten hebben samen de website Bouwopleiders opgezet. Hier vind je de juiste training of opleiding in bouw en infra.

+ Mijn WO opleiding

Ik ben Yasmin, 20 jaar en tweedejaars student bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Mijn propedeuse heb ik op zak, dus nu wil ik me vooral verder verdiepen in het vakgebied. Na het derde jaar – als ik mijn diploma heb gehaald – ben ik Bachelor of Science. Klinkt al goed, maar voor mij is dat niet genoeg. Ik wil architect worden en daarom ga ik daarna nog een jaar door voor mijn master, maximaal twee jaar.

Het is best pittig, hoor, deze studie. Je moet echt wel zelfdiscipline hebben en zelf dingen in gang zetten om ergens te komen. Maar dat vind ik juist goed. Dan haal je het beste uit jezelf. Wat ik mooi vind, is het creatieve deel van het vak. Het vormgeven van de ruimte, hoe je dat met iets nieuws invult. Wat ik nu al merk is dat ik het niet alleen mooier, maar vooral beter wil maken. Dat je
met jouw ontwerp bijdraagt aan een gebouw dat past in de omgeving en echt wat te bieden heeft voor bewoners en gebruikers.